Training

Op maat gesneden trainingen voor succesvol verkopen op eBay en Amazon!

Frieson geeft trainingen over het thema verkopen op eBay en Amazon. Wij richten ons daarbij zowel op bedrijven die willen beginnen met het verkopen op internet als ook op bedrijven die daarmee al ervaring hebben, maar die hun online activiteiten willen verbeteren en optimaliseren.  U krijgt door onze training inzicht hoe verkopen via eBay en Amazon functioneert, welke mogelijkheden deze websites bieden, en u leert hoe u deze verkoopkanalen efficiënt inzet. De inhoud van de training wordt afgestemd op de wensen en behoeften van uw bedrijf.

Algemene trainingsonderwerpen

Stap-voor-stap geven wij uitleg over eBay en Amazon. Daarbij gaan wij onder andere in op deze thema’s:

- Hoe wordt een eBay of Amazon account geopend en ingericht?

- Hoe kan een bestaand account worden geoptimaliseerd?

- Hoe werkt de zoekfunctie op eBay en Amazon en waarom is dat belangrijk?

- Hoe werkt het feedbacksysteem en wat betekent dat voor een verkoper?

- Hoe start ik met verkopen op eBay en Amazon?

- Welke verschillen zijn er tussen online verkopen per land?

- Welke externe software tools zijn er, hoe werken deze en welke voordelen bieden die?

- Wat maakt een verkoper succesvol? Voorbeelden van succesvolle verkopers.

Optimalisering van huidige activiteiten

Frieson analyseert uw verkoopmogelijkheden op zowel korte als lange termijn. Wij kijken hoe u zo efficiënt mogelijk van eBay en Amazon gebruik kunt maken. Dit doen wij aan de hand van verkoopcijfers, omzetverwachtingen, activiteiten van concurrerende bedrijven, aantal verschillende producten, verzendmogelijkheden, verkoopkanalen etc.

Externe software voor eBay

Om optimaal gebruik te kunnen maken van eBay is het gebruik van de juiste software essentieel. Wij analyseren welke software het beste aansluit bij uw verkoopproces. eBay biedt zelf aanvullende verkooptools aan (Verkoopmanager Pro en de Turbo Lister), maar er zijn ook externe tools beschikbaar zoals bijvoorbeeld Afterbuy. Frieson traint uw medewerkers in het gebruik van deze eBay-verkooptools of externe software. Ook kunnen wij naar wens de inrichting van deze software van u overnemen.

eBay template

Het gebruik van een goede herkenbare template voor uw producten is van groot belang voor uw verkopen. Een professionele uitstraling zorgt voor meer vertrouwen bij de kopers. Wij weten welke informatie van belang is in de aanbiedingen om uw klanten optimaal te informeren. Samen met u creëren wij een design die aan alle vereisten voldoet.